Klein huis, schuin dak is bedacht door Joris Goosen en Maarten Groenendaal.

Joris studeerde aan de kunstacademie AKI in Enschede en volgde een aantal vakken van de master interior design op de HKU, maar werkt al ruim 25 jaar in de bouw. In klein huis, schuin dak combineert hij zijn artistieke talenten en zijn vakmanschap met duurzaam bouwen. Extra specialiteit? Details en perfectie in de afwerking.

Maarten begon op het vwo maar na 6 jaar ging hij vooral met zijn handen werken. Na de omscholing tot bouwtimmerman en dankzij vele leermeesters is hij nu zelf een nestor; een alleskunner met veel verstand van constructie en een voorliefde voor ingenieuze oplossingen.

Maar we bouwen deze bijzondere huizen niet met z'n tweeën, maar met hulp vanuit ons grote netwerk aan professionals, zoals stukadoors, elektriciens, staalmeesters en schilders.

Wat ons bindt? We zijn allemaal vakidioten, op de hoogte van nieuwe trends in materialen en technieken, maar ook met veel liefde voor bewezen kennis en kunde uit vroeger tijden. We zijn steeds op zoek naar nóg duurzamere materialen en bouwmethodes. Bovendien kiezen we het liefst voor materialen die hergebruikt kunnen worden. Dat verstaan wij onder circulair bouwen, zo kunnen we onze ecologische voetafdruk klein houden.

Bouwen we met modules? Nee. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing in vorm, ruimte en budget. Iedere ruimte, iedere omgeving, iedere klantwens vraagt om een specifiek ontwerp en een bouwwijze die dat mogelijk maakt. Zo bouw je een huis op maat, en dat maakt ons werk zo leuk. Als het nodig is bouwen we ook prefab; onderdelen als wanden en daken bouwen we dan in onze werkplaats, zoals bij het Tuinhuis.